Изисквания към основата и нейната подготовка

Облицоването с плочки е една от основните теми, заради които винаги ще бъдат актуални, не само заради добрите характеристики на материала, независимо дали става за фаянс, теракот, гранит, мрамор и други, но и заради заебележителните и стилни модели, които се предлагат на пазара. Но като цяло постигането на крайният резултат, добрият естетически вид и дълготрайността на облицовката в най-голяма степен зависят от качественият монтаж и полагане,  качеството на използваните грундове, лепила и фугиращи смеси. В случай, че е настъпил момента за осъществяване на плануван ремонт на Ваше жилище или търговски обект, при който ремонт се изисква поставяне на всякакъв вид плочки се обърнете се към нас, ние ще извършим обстоен оглед, ще изчислим квадратурата, върху която ще се лепят плочките, ще Ви дадем насоки как да премине ремонтът и най-важното ще Ви предложим подходящ оферта.
 

Лепене на плочки за стена

В наши дни модерните плочи за стени и под достигат размери до 1,20 m x 2,50 m. За лепенето им се използват специални, високоеластични лепила и подходящи, специализирани инструменти. За да може обаче да се залепят без да се спукат или счупят по правилен начин, стените и пода трябва да бъдат подготвени по определен за целта начин.

Най-използваното решение при стенни облицовки е плочките да се лепят върху здрава, добре почистена и равна варо-циментова или варо-гипсова мазилка. Варо-циментовата основа се прави в баните, кухните и други помещения, където преобладава влагата, заради което и мазилката трябва да е със добри влагопоглъщащи и влагоотдаващи свойства. Мазилката трябва да има добра товароносимост, да бъде сравнително гладка, без напуквания и достатъчно твърда, да няма ронливи и нефиксирани участъци. Преди полагането на всеки следващ слой върху мазилката тя трябва задължително да бъде обработена с дълбокопроникващ грунд, благодарение на който мазилката ще се заздрави допълнително, ще се обезпраши и ще се получи много добра свързваща повърхност между мазилката и лепилото за плочки или гипсова шпакловка, а при използване и на хидроизолация – между хидроизолационните материали и мазилата. В случаи, при които се прави основен ремонт на баня или друг вид помещение може да се наложи отстраняване на старата мазилка ако тя е в окаяно състояние, рони се и е напукана в много на брой участъци. Дори и с обработка на дълбокопроникващ грунд върху такава мазилка не е препоръчително да се полагат следващи слоеве. Основата под облицовката с плочки преди всичко трябва да бъде здрава, равана и без мръсотии или петна. Ако има места с изпадала мазилка или замазка, те трябва да се изкъртят до здрав материал – най-често до тухла, здрава мазилка или бетон според случая.

Лепене на плочки на под

При подово лепене на плочки те най-често се залепват върху добре подравнена и нивелирана циментова замазка, с която по правило се коригират неизбежните неточности и неравности при отливане на бетонните плочи. С циментовата подова замазка най-често се постига друга съществена задача – създаване на необходимия наклон, служещ за оттичане на водата към сифон. В практиката същестявуват наколко типа замазки – машинни замазки, класическа замазка на ръка чрез мастар и маламашка и модерните саморазливни замазки.

Същинската част – лепенето на плочките

След като сме постигнали идеално стенна и подова повърхност, върху която ще се лепят плочките е ред на подготовката за този процес. Инструментите, които са нужни са строителна бъркалка за лепила, кофа за разпъркване на лепилото, маламашка тип гребен, мистрия, система за плочки + клинове, нивелири, машина за рязане на плочки, ъглошлайф, винтоверт и боркорони за отворите на ВиК-то. 

Лепилото се разбърква до постигането на хомогенна смес, след което се остава 15-20 мин да се разтворят добре съставките. След този период разбъркваме отново лепилото и стартираме лепенето на плочките. Нанасяма плътен слой с гребеновата маламашка на вертикални ивици, а на гърба на плочката лепилото нанасяме перпендикулярно, така че при поставянето двата гребена да направят решетка, което ще спомогне допълнително за здравото лепене на плочките. Между залепените плочки поставяме системата от скоби и клинчета, за да се получи равномерна фуга между тях. Системата за плочки ще направи нивото на плочките идеално равна, разбира се постоянното използване на нивелира е задължително. 

Лепене на плочки на ъгли, обръщане на ъгли с плочки, ъглови лайсни или с 45 градусови рязове. На ъглови места за обръщане се използват алуминиеви профили, които скриват самите ъгли както при обръщането на прозорци. В други случай плочките се подрязват под 45 градуса като между тях отново се поставят клемички за образуване на фуга.

Лепене на плочки в гр. Пловдив. Лепене на гранитогрес Пловдив, лепене на фаянс и теракот в гр. Пловдив. Редене и лепене на плочки в банята.

В случай, че имате нужда от майстори за лепене на плочки в гр. Пловдив се обърнете към нас Ние ще Ви помогнем.

Лепене на гранитогрес, лепене на мрамор, лепене на ествествен камък, лепене на декоративни мазилки. Лепене на всякаквъ вид плочки.

Лепене на плочки за гръб за кухня. Лепене на плочки в коридор. Лепене на плочки на тераси.

Лепене на най-разнообразни по вид плочки от гранитогрес, мрамор, фаянс за баня, теракот, лепене на декоративни камъни, лепене на естествени камъни при външни и вътрешни облицовки, лепене на плочки за стена и под. Майстори за лепене на плочки Пловдив.

Плочките са едно от най-достъпните и използвани възможности за полагане на под и на стени във всякакъв вид помещения. Те предоставят хиляди възможности за оформление на интериора и екстериора по най-различни начини. Тяхната лесна подръжка и огромен избор на пазара ги правят най-предпочитани при подови настилки и стенни облицовки.

Ние сме специализирани в монтажът на най-разнообразни подови и стенни настилки като фаянс, теракот, гранитогрес, мрамор, ествествен камък, декоративни и каменни облицовки. Следваме доказани методи и стриктни техники при монтажът на плочките. Разчитайки на нашите услуги за лепене и монтаж на плочки и облицовки Вие ще получите отличен, краен резултат и при нестандартни декорации с плочки . Може да разчитате на нас в случай, че имате нужда от добри майстори за: 

Лепене на подови плочки

 

Лепене на плочки за стена

 

Лепене на плочки за баня

 

Лепене на плочки за стълбища

 

Лепене на плочки за коридор и антре

 

Лепене на плочки на тераса

 

Лепене на плочки в кухнята

 

Лепене на плочки за гръб на кухня

 

Лепене на плочки в търговски помещения, офиси, магазини

 

Лепене на ествествен камък на външни и вътрешни стени

 

Лепене на декоративни плочки за стена