Структурно-мрежово окабеляване

на всички видове сгради (офис, жилищни кооперации, промишлени сгради, селскостопански сгради)

Външно и вътрешно Структурно-мрежово окабеляване. Монтаж на розетки, рутери, сървърни шкафове, UPS устройства. Проектиране, изграждане и поддръжка на комплексни електроинсталации за Вашият дом, бизнес и индустриални помещения

за гр. Пловдив и област Пловдив

Проектиране

Проектирането на електроинсталацията не е лесен процес.
За него са нужни редица познания за различните варианти, предназначението
и спецификата на всички консумативи, разположени по ел. мрежата, както
и експертен, практически опит.

Осигуряване и доставка на материалите

Ние ще се погрижим всички нужни материали и консумативи
да бъдат доставени.

Изграждане, подмяна и монтаж

Професионално, качествено и прецизно изграждане. Къртене на отвори
за кабели, контакти, ключове и др.

Поддръжка

Предлагаме ефективна поддръжка, профилактика и ремонт на стари и
новоизградени ел. инсталации.

Проектиране и изграждане на комуникационни мрежи

В наши дни компютърните мрежи (оптични и локални) са всичко. Те осигуряват 100% от комуникацията на далечни разстояния и на практика липсата им в днешния дигитален свят  ще е немислимо. Ето защо наред с електроокабеляването е добре да се помисли и за локално (сградно) изграждане на такива телекомуникационни мрежи. В общи линии на пръв поглед според монтажа мрежовото окабеляване почти не се отличава от електрическото. И при двата типа окабелявания се използват гофрирани тръби за вътрешен и външен монтаж, които тръби се вкопават или се монтират чрез открит монтаж. Разликата е във функционирането, едните предават електричество, а другите информация (пакети с данни). Всяка мрежова система има своя специфика на изграждане и настройване, в зависимост от редица фактори като – брой на клиентските крайни устройства, мрежова сигурност, брой хопове (междинни устройства – суичове и рутери), опертационни системи и др. фактори.

За реализацията на една малка или средна по големина мрежа в офис среда при “закрито окабеляване” обикновенно влизат в употреба:

  • Сървърен шкаф за мрежов суич и рутери;
  • 1-2 USP устройства;
  • 200 метра CAT6 или CAT7 кабел;
  • Розетки и накрайници RJ45;
  • Гофрирани тръби;
  • Безжични рутери;
  • И разбира се крайните устройства на потребителите (компютри и IP телефони)

Такъв вид мрежи не са трудни за реализация,основната работа е да се вкопаят гофрираните тръби, в които са вкарани мрежовите кабели, да се монтират розетките, сървърния шкаф и мрежовите устройства, да се настроят безжичните устройства. Това е.

Коренно различна е ситуацията при големи мрежи (мини дата центрове), които изискват много повече работа. Тези мрежи също се нужаят от специфично конструиране на цялата електроинсталация на помещенията или сградата. В това число влизат монтаж на няколко на брой разпределителни кутии, които да обслужват отделни токови кръгове, трябва също да се монтират много на брой UPS устройства, суичове, рутери, сървъри и т.н. Такъв тип мрежи също се нуждаят от минимум 2 доставчика на електроенергия, които използват различни съоражения за доставка на електричество. Ако има авария при едните токът няма да спре, защото ще сме си осигурили втори резервен вариант за доставка на електричество. С една дума сме си осигурили резервираност на ел. мрежа, от което следва и осигуряване на постоянна и непрекъсната работа на мрежовата инфраструктура. Такъв тип структурно окабеляване изисква сериозно планиране и изчисления както от конструкторите на електроинсталацията, така и от мрежовите техници.

Ние можем да Ви бъдем изключително полезни при проектирането и изграждането на сложни електро и комуникационни мрежи. Предлагаме също и абонаментна поддръжка.

 

Професионално изграждане на Електроинсталации по индивидуални изисквания и проекти в домашни и бизнес условия

Бързо и точно диагностициране и отстраняване на технически проблеми и неизправности по електрическите мрежи

Креативни решения за вътрешни помещения и външни обекти като окабеляване на дворове, монтаж на въшншно осветления, монтаж на външни, разпределителни табла и др.

Нашите услуги

Електроремонти и Електромонтажни услуги
от опитни електротехници